Het Standaard A-chronologische/Amerikaanse Model

Het a-chronologische model, ook wel het Amerikaanse model genoemd, is een CV waarbij u uw studie/werkervaring in omgekeerde chronologische volgorde presenteert. Dit model gaat ervan uit dat de meest recente ervaringen het meest belangrijk zijn. Dit is tevens het meest gebruikte model in Nederland. Het staat u echter vrij om een chronologische volgorde aan te houden binnen uw CV.

Wij hebben voor u 3 voorbeeld CV’s geselecteerd die goed in elkaar zitten. Een voorbeeld CV, en dus de opbouw van een CV, is niet sector gebonden. U kunt daarom al deze voorbeeld CV’s gebruiken als sjabloon voor het schrijven van uw eigen CV.


– Wanneer u op zoek bent naar een “standaard” voorbeeld CV, dat wil zeggen een in de standaard, a-chronologische volgorde, dan kunt u dit voorbeeld CV gebruiken. Deze vorm wordt ook wel het Amerikaanse model genoemd, en is het meest gebruikelijk in Nederland.
– Als u om welke reden dan ook ontevreden bent met de opmaak en/of opbouw van bovenstaand voorbeeld CV, kunt u ook dit CV voorbeeld gebruiken, in plaats van het bovenstaand. Het betreft hetzelfde type cv, het a-chronologische, maar ziet er anders uit dan zijn voorganger.


– Tot slot kunt u hier nog een laatste voorbeeld van een CV vinden. Het is wederom een CV dat is opgebouwd volgens de in Nederland gebruikelijke a-chronologische volgorde. Het is een redelijk simpel sjabloon, maar wel erg overzichtelijk.

Wanneer u toevoegingen, suggesties of aanmerkingen hebt, of misschien zelf een CV hebt liggen dat goed als voorbeeld gebruikt kan worden, laat dan een berichtje achter.

Tevreden?